Следвайте Гласове в ТелеграмДепутатът от ГЕРБ Делян Добрев обяви във фейсбук

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДепутатът от ГЕРБ Делян Добрев обяви във фейсбук
Коментари Харесай

Делян Добрев подава сигнал срещу премиера в прокуратурата и ДАНС заради липсата на отстъпка в цената на бензина и дизела

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев разгласи във фейсбук профила си, че ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС против премиера Николай Денков и членове на кабинета му.

Причината - неизпълнението на закона за обезщетенията на горивата, който планува отстъпка от 73 стотинки на литър.

" Денков прекали! Законът за обезщетенията на горивата със 73 стотинки на литър бил мъртвороден и по тази причина не го изпълнявали. Не, не е мървороден! Мъртвородени за вашето държавно управление са ползите на България и на българския народ ", написа Добрев, визирайки изявление на премиера от по-рано през днешния ден.

По думите на депутата виновният министър " общително е пропуснал " да извърши закона и това продължава месеци наред. Добрев разяснява, че няма никакви справедливи аргументи за това и го дефинира като " несъвместимо с действието на правовата страна ".

" Няма, съгласно мен, никаква политическа целенасоченост в това посредством бездействия или с официални дейности представяни като осъществяване на закона да се стига до обстановка, в която да е належащо законодателната власт да изисква от изпълнителната власт да извършва законовите си отговорности. "

" Независимо каква правна подготовка би могла да се даде на тези дейности и бездействия, без подозрение, е налице жестоко неуважение на законите в правова страна, в която Държавата би следвало да е олицетворение на закона в обществото. Неизпълнението на Закона от институции, които би трябвало да са поръчител за неговото прецизно съблюдаване и използване слага въпроса дали не се обслужват непознати ползи – финансови и политически в ущърб на българските жители и икономическата непоклатимост на страната. "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР